"Kwetsbaarheid begint met moed,
moed om gewoon te zijn wie je bent"
(B.Brown)

Highly Sensitive Person of hoog sensitief persoon is een persoon die gevoeliger is voor indrukken van de buitenwereld dan anderen. Eerst en vooral wil ik benadrukken dat hoog sensitiviteit een karaktertrek is en geen ziekte, zorg er voor dat je er ook op die manier mee omgaat. Het gaat om subtielere nuances waarnemen en sneller overprikkeld geraken. Sterk wisselende beelden van tv., verkeersdrukte, of bv stationsdrukte e.d. kunnen overprikkelend zijn, evenals geluiden en geuren. Deze prikkels kunnen de persoon volledig van slag maken. Deze karaktertrek heeft vele goede kanten, maar het is ook uitkijken voor valkuilen in deze steeds sneller draaiende maatschappij.

Een overprikkeling kan op korte of lange termijn voorvallen. Elke HSP-er zal er op zijn eigen manier mee omgaan , of moeten mee leren omgaan. Zoek voor jezelf een methode die je gemoed weer tot rust brengt. Probeer te achterhalen welke dingen je overprikkelen en hoe je dit kan doorstaan zonder onderuit te gaan. Eens je dat leert, kan je in bepaalde situaties sneller handelen en de overprikkeling voor zijn of ze toch minstens niet uit de hand laten lopen.

Om je te begeleiden in je zoektocht naar wat voor jou een goede manier is om met HSP om te gaan kan je professionele hulp inroepen.

Praktijk adressen

Grensstraat 17
4709 PG Nispen (NL)
(ingang via "De Torteltuin")
Zie op Google Maps

Koekoekstraat 32
2910 Essen
Zie op Google Maps

Een individuele therapeutische sessie duurt één uur en gebeurt steeds op afspraak. De prijs is 70 euro per sessie.

Een koppel of gezinsgesprek vraagt soms meer tijd dan het voorziene uur en is de vergoeding hiervan afhankelijk .