Een boek bedoeld om heel jonge kinderen te helpen bij het rouwproces als een dierbare is overleden, door ‘dood gaan’ begrijpelijk te maken en de overledene in de herinnering te laten voortleven. Dat lijkt een zwaar onderwerp, maar zoals het is geschreven door psychotherapeute Christine Janssens uit Essen - België, en prachtig geïllustreerd door Piet Voordes is het ‘zware’ er helemaal van af.

Christine Janssens is I.V. psychotherapeute en gespecialiseerd in rouw en verlies begeleidingen. Zij schreef eerder al het boek “Schaduwverdriet in het licht” (uitg. Acco 2015 ).

Het vertellen van verhalen is een krachtige manier om ons te verbinden. Zowel de verteller geniet ervan om herinneringen op te halen, als het kind dat de verhalen hoort en die deel uit maken van wij hij/zij is. Het kind zijn wortels ligt tenslotte bij ouders, grootouders, opvoeders, familie….

Wij hopen dat het verhaal van “Opa Beer” anderen ouders/opvoeders motiveert om ook hun herinneringen zoveel mogelijk door te geven aan hun (klein)kinderen. In het 2e deel van het boekje vind je enkele ideeën terug die je hierbij kunnen helpen.

BESTELLEN

Stuur een mail met uw adresgegevens naar info@psychotherapie-delinde.be.  Het boek kost € 17,90 excl. verzendingskosten.

Betaling vooraf op rek.nr. : BE53 7506 7314 0453. 

Praktijk adressen

Grensstraat 17
4709 PG Nispen (NL)
(ingang via "De Torteltuin")
Zie op Google Maps

Koekoekstraat 32
2910 Essen
Zie op Google Maps

Een individuele therapeutische sessie duurt één uur en gebeurt steeds op afspraak. De prijs is 65 euro per sessie.

Een koppel of gezinsgesprek vraagt soms meer tijd dan het voorziene uur en is de vergoeding hiervan afhankelijk .